Další informace

Soudcovská unie ČR zaslala Kanceláři Václava Havla a Kanceláři prezidenta republiky kondolenci k úmrtí Václava Havla.

Podle § 17, odst. 4 Stanov Soudcovské unie ČR svolávám na 14. a 15. října 2011 Shromáždění zástupců Soudcovské unie České republiky.

Vážení návštěvníci webových stránek Soudcovské unie ČR, dovolujeme si Vás upozornit, že od úterý 9. srpna 2011 probíhá zkušební provoz nové podoby webových stránek SU ČR. Omlouváme se za případné technické problémy. Děkujeme za pochopení. Kancelář SU ČR

Vážené kolegyně, vážení kolegové, Česká advokátní komora – regionální představitel pro Jihočeský kraj si vás a vaše rodinné příslušníky dovoluje co nejsrdečněji pozvat na 1. ROČNÍK TURNAJE V BEACH VOLEJBALE

Slavnostní vyhlášení výsledků uzavřelo v pátek 25. ledna 2008 třetí ročník celojustiční soutěže Právník roku 2007. V brněnském Bobycentru se při této příležitosti sešlo téměř dva tisíce právníků (advokátů, soudců, státních zástupců, notářů, exekutorů, podnikových právníků), společně se špičkami české justice a představiteli veřejného a politického života. Do Právnické síně slávy byla uvedena za celoživotní přínos právu první porevoluční ministryně spravedlnosti, bývalá předsedkyně ČNR a advokátka JUDr. Dagmar Burešová.

Obrazově se vracíme k Zimním justičním hrám, které se uskutečnily 9. až 11. ledna 2008 ve Špindlerově Mlýně.

Pohodové Vánoce a úspěšný vstup do roku 2008

Ve dnech 28. až 30. května 2007 se ve Špindlerově Mlýně uskutečnil první ročník Sportovních her justice. Zorganizovaly ho Nejvyšší státní zastupitelství ČR ve spolupráci s Exekutorskou komorou ČR. Účastnili se pracovníci Ministerstva spravedlnosti ČR, soudci, exekutoři, státní zástupci, notáři a advokáti, kteří soutěžili v nejrůznějších sportovních disciplínách. Několika fotografiemi připomínáme tuto sportovní justiční událost.

Do Právnické síně slávy uveden in memoriam bývalý předseda ÚS Zdeněk Kessler Praha – 20. 1. 2007 Slavnostní vyhlášení výsledků uzavřelo v pátek, 19. 1. 2007, druhý ročník celojustiční soutěže Právník roku 2006, která probíhala na internetu – webové adrese www.pravnikroku.cz – od května 2006.V TOP HOTELU PRAHA se při této příležitosti sešlo více než dva tisíce právníků (advokátů, soudců, státních zástupců, notářů, exekutorů), společně se špičkami české justice a představiteli veřejného a politického života. Organizátoři soutěže – Česká advokátní komora a společnost EPRAVO.CZ, provozující největší server s právnickými informacemi v ČR – vyhlásili pro právě skončený ročník celkem 10 soutěžních kategorií. Právníci soutěžili o cenu svatého Yva – patrona právníků – v podobě umělecké skleněné plakety. Nominováno na ocenění bylo celkem 357 právníků, z nichž odborná porota vybrala 10 vítězů. V kategorii, v níž mohla hlasovat laická veřejnost, projevilo svůj názor celkem 3.927 hlasujících, kteří vybrali vítěze – Právníka roku voleného laickou veřejností.

Bezprostředním impulsem pro úvahy o možné spolupráci právnických fakult a soudů a o možných oboustranných přínosech podobného kroku byla návštěva JUDr. Jana Sváčka, předsedy Městského soudu v Praze, ve Spojených státech v r. 2002. Tato skutečnost měla pro další vývoj původní vize v mnoha směrech zásadní význam. Projekt významně podpořilo i velvyslanectví Spojených států, zejména ve fázi počátečních vyjednávání, ale i ve zprostředkování zkušeností ze Spojených států (které projektu částečně vtisklo svoji tvář).