Připravované akce

Od ledna 2022 bude stavovský časopis SOUDCE vycházet v elektronické podobě. Bližší informace podala šéfredaktorka časopisu PhDr. Mgr. Marie Novotná. Redakce našeho periodika ve zprávě uvádí: ,,Profesní organizace soudců Soudcovská unie ČR a Wolters Kluwer ČR, a. s., uzavřely Memorandum o spolupráci. Obě strany memoranda si uvědomují, že vydavatelství s tištěnými časopisy procházejí změnou, a v memorandu vyjádřily zájem nadále spolupracovat při vydávání časopisu Soudce v elektronické podobě. Dohodly se na tomto: – od 1. 1. 2022 bude časopis vycházet pouze v elektronické podobě – elektronická podoba bude odpovídat tištěné verzi – soudci obdrží notifikaci, jakmile vyjde nové číslo – přístup k časopisu bude přes aplikaci Smarteca, která umožňuje pohodlné čtení časopisu na počítači (monitoru), v tabletu či na mobilu – aplikace umožňuje vytvářet vlastní poznámky k článkům, zvýraznění textu a přístup k archivu časopisu od roku 2020 – do konce roku 2021 obdrží členové SU ČR jedno číslo elektronického časopisu. Po šesti měsících od spuštění elektronické podoby časopisu obě strany vyhodnotí fungování této spolupráce."

Podle § 17, odst. 4 Stanov Soudcovské unie ČR svolal prezident JUDr. Libor Vávra 31. Shromáždění delegátů Soudcovské unie ČR na 22. a 23. října 2021. Uskuteční se v hotelu DUO v Praze.

Kancelář SU ČR upozorňuje členy naší profesní organizace, kteří mají zájem autorsky přispět do stavovského periodika SOUDCE, že uzávěrka příspěvků do červnového vydání je stanovena na 11. červen 2021.

Časopis SOUDCE vychází každý měsíc. Redakce profesního časopisu ve společnosti Wolters Kluwer, a.s. připravuje jeho letos již páté vydání. Číslo 5/21 mimo jiné nabídne "Zamyšlení na měsíc květen" od Mgr. Martina Omelky, dále rozhovor Mgr. Miroslava Jurmana se zástupci komory soudních tlumočníků ČR či odborný článek zaměřený na daňověprávní aspekty investičního životního pojištění. Květnové vydání přinese také informace z březnového zasedání trestního kolegia Nejvyššího soudu a další novinky z justičního prostředí. Kancelář Soudcovské unie a redakce časopisu přijímají další autorské příspěvky k publikování v pátém letošním čísle do 11. května 2021.

Redakce časopisu SOUDCE připravuje k distribuci dubnové vydání našeho stavovského periodika. Slovo soudce připravila JUDr. Radka Šimková. V příspěvku "Nejsou plody jako plody" čtenářům nabídne právní problém, v němž došlo ke konfrontaci staré a nové občanskoprávní úpravy. V čísle 4/21 čtenáři mimo jiné najdou rozhovor s profesorem Jiřím Malenovským, odborné články, aktuality z dění v Soudcovské unii a další témata. Profesní časopis SOUDCE bude již brzy u Vás.

Pandemie vygenerovala dvojročník Právníka roku 2020/2021. Dne 10. listopadu 2020 představenstvo ČAK po dohodě s druhým organizátorem Právníka roku – mediální a vzdělávací skupinou EPRAVO.CZ, přípravy na lednový 16. galavečer zastavilo a letošní ročník uložilo tak říkajíc „k ledu“.

Redakce časopisu SOUDCE ve společnosti Wolters Kluwer spolu se členy redakční rady našeho profesního periodika připravují obsahové náplně zbývajících čísel časopisu, které vyjdou v tomto roce. Příspěvky členů Soudcovské unie přijímá kancelar naší organizace na adrese kancelar@soudci.cz

Podle § 17, odst. 4 Stanov Soudcovské unie ČR svolává prezidentka stavovské organizace soudců ČR na 16. a 17. října 2020 do hotelu DUO v Praze 30. Shromáždění delegátů Soudcovské unie České republiky. Přihlášky delegátů přijímá Kancelář Soudcovské unie ČR do 1. října 2020.

V letních měsících již tradičně vychází dvojčíslí stavovského periodika SOUDCE. Letošní vydání bude mimo jiné věnováno říjnovému volebnímu sněmu Soudcovské unie. Publikovat bude pozvánku prezidentky naší profesní organizace na výroční zasedání, představí kandidáty do volených orgánů asociace soudců ČR, tj. na funkci prezidenta, dále do Republikové rady a Kontrolní komise SU ČR. Letní dvojčíslí také seznámí s hotelem DUO v Praze, ve kterém se 30. Shromáždění delegátů SU ČR uskuteční. Číslo 7- 8/2020 časopisu SOUDCE nabídne rovněž pravidelné rubriky jako jsou slovo soudce, rozhovor a další informace.

V redakci časopisu SOUDCE ve společnosti Wolters Kluwer vychází šesté vydání soudcovského stavovského periodika. V čísle 6 čtenáři najdou pravidelnou rubriku Slovo soudce, do které přispěl 1. viceprezident Soudcovské unie ČR JUDr. František Kučera. Krajský soud v Ostravě představí jeho předseda Mgr. Petr Novák, rozhovor časopisu SOUDCE poskytl Mgr. Pavol Žilinčík. V rubrice Jak šel čas s projekty Soudcovské unie aneb pojďme rekapitulovat se Mgr. Stanislav Findejs zabývá elektronizací justice a informačními systémy. Červnové vydání přinese i další články a zajímavosti s justičního prostředí.